Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΦΟΡΟΙ ; Η ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΠΟΥ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ;



Το έντυπο που βλέπω είναι ατομική ειδοποίηση χρεών. Θα είχε νομική ισχύ, αν είχε προηγηθεί νόμιμη κοινοποίηση με συστημένη επιστολή της πράξης βεβαίωσης. Έλαβε κανείς πράξη βεβαίωσης; Όχι. Όλα τ' άλλα είναι εκφοβισμοί. Αρνούνται να δώσουν πράξη βεβαίωσης. Τη ζήτησα με αίτηση και μου είπαν ότι δεν υπάρχει.

Επειδή κινήθηκα δικαστικά κατά μιας τέτοιας ειδοποίησης, η εφορία ενημέρωσε εγγράφως το δικαστήριο, πως ούτε η ατομική ειδοποίηση, ούτε η ηλεκτρονική ενημέρωση μέσω taxisnet, αποτελούν ατομική εκτελεστή διοικητική πράξη που εκφράζει τη βούληση της διοίκησης να απαιτήσει αυτά τα ποσά. Άρα εκφοβιστικά κωλόχαρτα. Ζήτησα με αίτηση να μου δώσουν την ατομική εκτελεστή διοικητική πράξη βεβαίωσης προκειμένου να ασκήσω ανακοπή, και αρνήθηκαν διότι δεν υπάρχει.



Το έγγραφο λέει ότι: "Η ατομική ειδοποίηση, δεν είναι ατομική διοικητική πράξη αλλά απλή γνωστοποίηση-αναγγελία χρέους, που βεβαιώθηκε στο δημόσιο ταμείο με βάση προηγηθείσα αυτής ατομική εκτελεστή διοικητική πράξη ..." Αν πήρε κάποιος την προηγούμενη που είναι η μόνη έγκυρη, ας με ενημερώσει. Δεν υπάρχει προηγούμενη, άρα το χρέος δεν έχει βεβαιωθεί.

Στη δεύτερη υπογράμμισή μου λέει ότι: "προβλέπεται κοινοποίηση της ταμειακής βεβαίωσης του χρέους (άρθρου 220 παρ.1) Αυτή η κοινοποίηση όμως δεν γίνεται ακόμη κι αν τη ζητήσετε επίσημα.

Νόμιμος καταλογισμός φόρου, είναι μόνον αυτός που αναγράφεται στο ετήσιο εκκαθαριστικό της εφορίας.

Αν το ΕΕΤΗΔΕ και τα τέλη ήταν νόμιμα, θα έμπαιναν στο εκκαθαριστικό. Εκεί όμως θα έπρεπε να αφαιρεθούν από το φορολογητέο εισόδημα. Δηλαδή να φορολογηθεί το εισόδημα που απομένει αν αφαιρεθούν τα διάφορα χαράτσια.

Για παράδειγμα: Αν κάποιος έχει φορολογητέο εισόδημα 15000 ευρώ και πληρώνει 2000 ΕΝΦΙΑ και 1000 ευρώ τέλη, θα πρεπει να φορολογηθεί για 12000 ευρώ και όχι για 15.000. Γι' αυτό δεν μπαίνουν στο εκκαθαριστικό. Πρόκειται για αρπαχτές του δημοσίου που δεν είναι φόροι γι' αυτό και δεν εκδίδεται νόμιμη πράξη καταλογισμού και βεβαίωσης.


Αλκαίος Ιωάννης (Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου)

16 σχόλια:

  1. Επισημαίνει ο φίλος μας, ΑΛΚΑΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ:

    "Νομίζω ότι πρόκειται για τη σημαντικότερη δικαστική κίνηση στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Κατατίθενται μαζικά από πολίτες σε όλες τις εισαγγελίες της χώρας, μηνύσεις κατά Υπουργών, του Γενικού Γραμματέα δημοσίων εσόδων και των Προϊσταμένων των εφοριών, για Προσβολή του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και Εσχάτης Προδοσίας (κατ' άρθρο 134 του Ποινικού Κώδικα) λόγω συστηματικής επιχείρησης της εξουσίας να απενεργοποιήσει την ισχύ των ατομικών μας δικαιωμάτων, όπως προβλέπονται από το Σύνταγμα. Οι μηνύσεις αυτές, λόγω του ότι στρέφονται και κατά υπουργών, θα σταλούν από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή, η οποία θα κληθεί να εξετάσει αν θα αρθεί η βουλευτική ασυλία των μηνυόμενων, ώστε να κληθούν για προκαταρκτική εξέταση απαντώντας σε όσα τους ρωτούμε. Από την απόφασή της θα κριθεί η θέλησή της να προστατεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα, που αποδεικνύουμε ότι παραβιάζονται συστηματικά στην Ελλάδα. Παράλληλα, η ποινική διαδικασία θα κινηθεί κανονικά από τις εισαγγελίες, ασχέτως της αποφάσεως της Βουλής, καθώς δεν έχουν όλα τα μηνυόμενα πρόσωπα βουλευτική ασυλία.
    Το ιστορικό της κίνησής μας, η συμπεριφορά των Υπουργών και της δικαστικής εξουσίας, αν δεν δικαιωθούμε, θα κριθεί σε τελική φάση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου θα προσφύγουμε καταγγέλλοντας την ελληνική κρατική εξουσία για παραβίαση διατάξεων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Θεμελιωδών Ελευθεριών.'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι καλά, αμα δείτε δικαστήριο η κάποιο αποτέλεσμα υπέρ του πολίτη, εγω θα κάτω να με γ@.....ε..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή έχουν ηδη κερδίσει δυο δικαστήρια φίλε το 2014, πετάξου να δει χαρά ο κώλ@ς σου, μην καθεσαι....

      Διαγραφή
  3. δεν ξέρω αν πήρε το σχόλιο μου γιατί δεν το βλεπω.. έλεγα ότι ήρθε και σε μένα ειδοποιήση αλλά μπήκα στο taxisnet και είδα 2 φορές το ίδιο ποσό. τι κάνουμε τώρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρατάτε το χαρτί, για τις επόμενες δικαστικές ενέργειες που θα ακολουθήσουν.

      Διαγραφή
  4. θα πρέπει να παρακολουθω το σαιτ για τις εξελίξεις? να μιλ΄σω με κάποιον συντονιστή ? ή με κάποιον δικηγόρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πότε θα ακολουθησουν οι επόμενες δικαστικές ενέργειες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πότε θα ακολουθησουν οι επόμενες δικαστικές ενέργειες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κάποια ενημέρωση έχουμε? εμένα ήδη με έχουν βάλει και 3€ τόκους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ME EXEI ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ EMAIL
    "Αγαπητέ/ή κύριε/α,

    Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε την 13/06/2015 στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γ.Γ.Δ.Ε., διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν ληξιπρόθεσμες οφειλές σας και σας καλούμε να προβείτε άμεσα στην τακτοποίησή τους.

    ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ
    Εφόσον οι οφειλές σας αφορούν υποχρεώσεις φορολογικών ετών, περιόδων και υποθέσεων έως 31/12/2014 (π.χ. εκπρόθεσμες δηλώσεις, φορολογικός έλεγχος παρελθόντων ετών, Ε.Ε.Τ.Α.) μπορούν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση του Ν.4321/2015.

    Στη περίπτωση αυτή η ένταξη στη ρύθμιση, εκτός των υπολοίπων ευεργετημάτων, δίνει τη δυνατότητα απαλλαγής (κατά ποσοστό ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων) από πρόσθετους φόρους, προσαυξήσεις, πρόστιμα και τέλη που έχουν συμβεβαιωθεί με τη κύρια οφειλή σας.

    Η ηλεκτρονική αίτηση υπαγωγής στη νέα ρύθμιση είναι διαθέσιμη στους πιστοποιημένους χρήστες του TAXISNET και ως νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής της συγκεκριμένης αίτησης έχει οριστεί η 26/6/2015. "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η .... !!!!!!!! το πρώτο πραγμα που κανουμε μπαίνοντας στην ομάδα είναι να ενημερωθούμε πρώτα, για το παρανομο τελος που μας επιβάλλεται και στη συνέχεια ποιες είναι οι ενεργειες της ομάδας και σε ποιο σημείο βρίσκονται !!!!!!
    ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΙΝΚ:
    http://www.sotos206.gr/miantapodotikateli/anakoinoseis.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΨΕΥΤΟΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ
    ΔΙΠΛΗΣ ΧΡΕΩΣΗΣ ΜΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.
    ΓΙΑ 2014 - 2015. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ κ.α.π.α. ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ 17ης ΜΑΪΟΥ ΤΟΥ 2015.
    http://foroteloklopi.blogspot.gr/2015/05/blog-post_18.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εντάξει με την ημερίδα είδαμε το βιντεάκι
    αλλά με τα ειδοποιήτηρια τι κάνουμε?
    εγώ άλλο σκέφτομαι πως το 135 € έγινε 540€. 4 πλασιασμός δηλαδή

    ΑπάντησηΔιαγραφή