Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

1 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας!Το Κίνημα Δεν Πληρώνω ήταν στη ΔΟΥ Ηλιούπολης-(φωτό)

Παραμονή Πρωτοχρονιάς το Κίνημα Δεν Πληρώνω βρέθηκε στη ΔΟΥ Ηλιούπολης προκειμένου μαζί με δεκάδες συμπολίτες μας να καταθέσουμε 1 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας.


Τα πανάκριβα τέλη κυκλοφορίας τα οποία είναι πλέον φόρος/χαράτσι και όχι ανταποδοτικό τέλος μέσω του οποίου κατασκευάζονται και συντηρούνται δρόμοι και θέσεις στάθμευσης.Με επίσημη δήλωση του τότε υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.
Και όλα αυτά τη στιγμή μάλιστα που πληρώνουμε για τους άθλιους ελληνικούς δρόμους πανάκριβα διόδια, φόρο έως και 60% στα καύσιμα, υπέρ ΤΕΟ στα ασφάλιστρα και στο ΦΠΑ, ενώ πρώην υπουργοί όπως ο Λιάπης κυκλοφορούν με πλαστές πινακίδες χωρίς να πληρώνουν τέλη, τεκμήρια και φόρους. Άκρως οξύμωρο για έναν από τους αυστηρότερους νομοθέτες του Υπουργείου Μεταφορών.

Χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η οικονομική δυνατότητα του κατόχου του οχήματος και άρα του ίδιου του Συντάγματος που λέει ρητά ότι ο κάθε πολίτης φορολογείται ανάλογα με την δυνατότητα του, βρέθηκαν εκατοντάδες συμπολίτες μας που κατέθεσαν πινακίδες επειδή δεν είχαν να πληρώσουν.

 Έτσι μέλη της Νεολαίας του Κινήματος Δεν Πληρώνω δείχνοντας την αλληλεγγύη στην πράξη, στάθηκαν στο πλευρό των συμπολιτών μας που αποφάσισαν να σηκώσουν κεφάλι και να αντισταθούν σε αυτό το άδικο μέτρο. Βρέθηκαν από νωρίς το πρωί μέχρι το απόγευμα στο πλευρό δεκάδων ανθρώπων, ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους, μοιράζοντας εφημερίδες, καθοδηγώντας τους άμεσα ενδιαφερόμενους αλλά και συζητώντας με τους εργαζόμενους στην Εφορία οι οποιοι βοήθησαν ενεργά με το χαρτομάνι και την συμπλήρωση των εγγράφων και τους ευχαριστούμε για αυτό.

Κάποια στιγμή και χωρίς προειδοποίηση ο έφορος της ΔΟΥ προέβη σε προσπάθεια να κλείσει τις πόρτες της υπηρεσίας νωρίτερα από το προκαθορισμένο ενώ εκατοντάδες κόσμου ήταν ήδη μέσα στο κτίριο και κόσμος συνέρρεε ακόμη.
Με παρέμβαση των συναγωνιστών του Κινήματος Δεν Πληρώνω οι πόρτες έμειναν ανοιχτές μέχρι να εξυπηρετηθεί και ο τελευταίος ενδιαφερόμενος.

Η καθημερινή μας πάλη για την ανακούφιση του κόσμου, θα συνεχιστεί παράλληλα με τον μαραθώνιο αγώνα μας για τη συνολική ανατροπή! Κομμένα ρεύματα, κατασχέσεις σπιτιών, διόδια, 5ευρω στα νοσοκομεία, οικολογικά θέματα, ακρίβεια στην αγορά, μέσα μαζικής μεταφοράς, κοινωνικό ιατρείο και αλλά πολλά!

Θα μας βρίσκουν μπροστά τους συνέχεια!

Κίνημα Δεν Πληρώνω
Καυτατζόγλου 35, Αθήνα, ΤΚ:11144
211 0192839
mail: epitropes2010@gmail.com
kinimadenplirono.gr 





3 σχόλια:

  1. Συγχωρέστε με αλλά δεν βρήκα κάποιο mail επικοινωνίας στην σελίδα σας και στέλνω στα σχόλια το μήνυμα μου!!
    Είμαι από την Φωκίδα και σας ενημερώνω ότι και εδώ για δεύτερη χρονιά έγινε η κίνηση πληρωμής του 1 € για τα τέλη κυκλοφορίας.
    Σας δίνω το Link τοπικής ηλεκτρονικής σελίδας που έχει δημοσιεύσει την σχετική κίνηση
    http://karteria1.blogspot.gr/2013/12/1_30.html
    Παρόλα αυτά θα ήθελα να θέσω ένα σοβαρό ερώτημα και θα επιθυμούσα την απάντηση επί αυτού καθόσον το κράτος ως γνωστόν τέτοιες κινήσεις προσπαθεί με κάθε τρόπο να τις πατάξει ώστε να συνεχίζει ανενόχλητο την ληστεία του επί των πολιτών.
    ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
    ΠΟΙΕΣ ΟΙ «ΚΙΝΗΣΕΙΣ» ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, Η ΕΦΟΡΙΑ , ΜΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ????
    ΣΣ: Σας ενημερώνω ότι το ίδιο ερώτημα το έχω θέσει σε όλες τις «κινήσεις» αντίστασης και αναμένω απάντηση
    Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνα με τα ισχύοντα ούτως ή άλλως δεν έχουν δικαίωμα να μας επιβάλλουν χρηματική ποινή ή αφαίρεση πινακίδων του οχήματός καθενός εξ ημών, διότι σύμφωνα με τη Σύμβαση της Ρώμης (Ν. 2329/1953), και το ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 53/1974 (ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ (ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ)) Άρθρον 6 Παρ. 1.

      Διαγραφή
    2. Σας ενημερώνω ότι η εφορία μου έχει βεβαιώσει εις διπλούν τα τέλη κυκλοφορίας παρά την δήλωση πρόσκληση μου και την κατάθεση ΕΝΑΝΤΙ τελών του ενός ευρώ!!! Επειδή οι αποφάσεις έχουν παρθεί εδώ και καιρό παρακαλώ πολύ την επικοινωνία μαζί σας προκειμένου μου γνωρίσετε πως και από που θα καταθέσω μήνυση και αγωγή κατά του εφόρου ή οποιου μου έχει βεβαιώσει εις διπλουν τα τέλη κυκλοφορίας. Το mail μου είναι takiscg@gmail.com και από εκεί παρακαλώ πολύ μπορώ να σας δώσω τα τηλέφωνα μου ώστε να αποκαταστήσουμε επικοινωνία. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

      Διαγραφή