Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

Δικαστική απόφαση σταθμός

Επαγγελματία οδηγό, ένα από τα χιλιάδες θύματα της ασφαλιστικής εταιρείας - μαϊμού «General Commodities Trade», δικαίωσε με μία απόφαση - σταθμό το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, όπως αποκαλύπτει σήμερα το zougla.gr.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο οδηγός, ιδιοκτήτης ταξί, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν ασφαλισμένος στην «General Commodities Trade». Πρακτικά, δηλαδή, δεν διέθετε ασφαλιστική κάλυψη, αφού, όπως είχε αποκαλύψει το zougla.gr η General Commodities εξέδιδε πλαστά ασφαλιστήρια. Έτσι, αφαιρέθηκαν από το ταξί για δύο χρόνια η άδεια κυκλοφορίας, όπως και οι δύο κρατικές πινακίδες του οχήματος.

Ουσιαστικά, ο αυτοκινητιστής καταστρεφόταν επαγγελματικά, καθώς θα παρέμενε εκτός επαγγέλματος για την επόμενη διετία. Και αυτό εν αγνοία του, μιας και δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη ασφαλιστική ήταν «φάντασμα».

Πώς δικαιώθηκε

Ο οδηγός ταξί προσέφυγε στη δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι θα υποστεί ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη, καθόσον θα απωλέσει τα εισοδήματά του που προέρχονται από την εκμετάλλευση του ταξί, με αποτέλεσμα να περιέλθει σε πλήρη αδυναμία τακτοποίησης των αυξημένων οικονομικών του υποχρεώσεων σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και τράπεζες (από επαγγελματικό και προσωπικό δανεισμό), αλλά και να εξασφαλίσει το βιοπορισμό του ίδιο και της οικογενείας του.

Για το λόγο αυτό ο αυτοκινητιστής προσκόμισε στο δικαστήριο αντίγραφα των εκκαθαριστικών σημειωμάτων των ετών 2009 -2013, αλλά και αντίγραφα των δανείων.

Έτσι, το δικαστήριο αποφάσισε ότι πρέπει να επιστραφούν οι πινακίδες κυκλοφορίας στο θύμα της «General Commodities», κρίνοντας ότι η ακινητοποίηση του ταξί θα του προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη.

«Η συγκεκριμένη απόφαση θα λειτουργήσει ως πιλότος για αντίστοιχες υποθέσεις ασφαλισμένων σε ασφαλιστικές εταιρείες μαϊμού» αναφέρει στο zougla.gr ο Νίκος Σιαμάκης, δικηγόρος του αυτοκινητιστή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου