Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Άρχισε ο δικαστικός μας αγώνας με την πρώτη κατάθεση ανακοπών

Από Αλκαιος Ιωαννης, Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:34 μ.μ.


Μετά από οργανωμένη δράση της ομάδας ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, η οποία κατά τα δύο τελευταία έτη αρνείται να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας λόγω του  ύψους τους που υπερβαίνει τη φοροδοτική μας ικανότητα, λόγω του ότι δεν ανταποδίδονται πλέον στους δρόμους και λόγω αντισυνταγματικότητας του τρόπου υπολογισμού τους,

Καταθέσαμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη και στο Μεσολόγγι τις πρώτες ανακοπές κατά των ειδοποιήσεων βεβαίωσης τελών κυκλοφορίας και φόρου πολυτελούς διαβίωσης (για οχήματα άνω των 2000 κ.ε.) Με παράλληλη αίτηση αναστολής και προσωρινής διαταγής, θα έχουμε μια πρώτη απόφαση σύντομα, επί της οποίας θα θεμελιωθούν οι επόμενες κινήσεις μας. Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί για την ομάδα μας ένα θετικό δεδικασμένο, ενώ παράλληλα ερευνούμε με νομικούς τον τρόπο με τον οποίον θα μπορέσουμε να καταθέσουμε ομαδικές προσφυγές και ανακοπές μέσω ΙΝΚΑ, ώστε το αποτέλεσμα της απόφασης να ισχύει για όλους τους πολίτες της χώρας. Είναι μια δύσκολη νομικά κίνηση που χρειάζεται υπομονή, επιμονή και διερεύνηση, ώστε να έχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Με τις ανακοπές που καταθέσαμε, ζητούμε την ακύρωση των βεβαιώσεων οφειλής που άρχισε να αποστέλλει η εφορία, διότι ο τρόπος καταλογισμού και κοινοποίησης μέσω ίντερνετ των τελών και του φόρου πολυτελούς διαβίωσης είναι άκυρος. Παράλληλα, με σώρευση προσφυγής, ζητήσαμε να αναγνωριστεί ότι τα τέλη κυκλοφορίας είναι ανταποδοτικά και ότι πρέπει να επενδύονται στη συντήρηση των δρόμων. Επειδή όμως επιβάλλονται πλέον ως φόρος, είναι άκυρος ο τρόπος καταλογισμού τους, άρα και  η βεβαίωση της οφειλής, όσων αδυνατούν (οικονομικά και συνειδησιακά) να τα πληρώσουν.
Την ΑΝΑΚΟΠΗ την έγραψε μετά από συνεργασία μας, αφιλοκερδώς για την ομάδα μας ο δικηγόρος Θανάσης Αλαμπάσης, και όποιος επιθυμεί να την καταθέσει σε διοικητικό πρωτοδικείο, μπορεί να την κατεβάσει από το blog του και να την προσαρμόσει στα ατομικά του δεδομένα. 

Πρόκειται για ένα πολύ καλά στοιχειοθετημένο δικόγραφο 100 σελίδων, που φανερώνει βαθειά γνώση της νομικής επιστήμης.

Με την κατάθεση των ανακοπών, αρχίζουμε μία επίθεση κατά της μνημονιακής κυβέρνησης, η οποία σύντομα θα γίνει πολύπλευρη αγκαλιάζοντας και άλλα φλέγοντα θέματα, όπως τα διόδια τέλη, οι φόροι οι επιβαλλόμενοι δια των λογαριασμών της ΔΕΗ, τα χαράτσια, οι εισφορές του ΟΑΕΕ κλπ. Ο αγώνας μας θα πρέπει παράλληλα να είναι πολιτικός και μαζικός, ώστε να δοθεί μία ικανοποιητική πολιτική λύση.

Με την ομάδα μας μπορείτε να επικοινωνήσετε στην παρακάτω διεύθυνση:https://www.facebook.com/groups/miantapodotikotitatelonkukloforias

Σε περίπτωση δημοσίευσης σε άλλη ομάδα, θα πρέπει ως σχόλιο να συμπληρωθεί ότι: 
Από το παρακάτω blog του Θανάση Αλαμπάση, μπορείτε να κατεβάσετε την ΑΝΑΚΟΠΗ

http://alampasis.blogspot.gr/2014/02/blog-post_21.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου